Kategorier:

fredag 10 juni 2011

Cevapcici och tzatziki a la Ullis!

Idag sattes grillen igång för att grilla mina hemmagjorda Cevapcici, som jag förberedde på morgonen.
Det ser ut som små kattskitar men smakar ljuvligt! Dessa serverades med sallad, hemmagjord Tzatziki och Chili potatissallad.
Blev du sugen, så har du recepten här:

Cevapcici a la Ullis: (Ca 4 portioner)
Ca 400 gram nötfärs (10%)
2 Ägg
1 msk tomatpuré
1 msk senap
2 msk stark chilisås
All around krydda, svartpeppar och vitlökspulver efter smak
1 finhackad rödlök
½ röd paprika, skär i små bitar
Ca ½-1 dl finhackade jalapeños, beroende på hur starkt du vill att det ska bli.
Ströbröd för att få hela smeten till lagom konsistens
Blanda samman allt till en fin smet och gör sedan små smala korvar utav den. Grilla och njut!
Tzatziki a la Ullis: (Ca 4 portioner)
2 dl mini creme fraiche
Ca 10 cm gurka, rivs grovt, krama ur den rivna gurkan så att det mesta utav saften försvinner ifrån den, annars blir tzatzikin väldigt rinnig!
Svartpeppar och vitlökspulver/vitlöksklyfta efter smak.

TIPS: Vitlök är starkt så var försiktig med den, ta lite i taget, låt stå en stund och smaka sedan av om det behövs mer istället för att tillsätta allt på en gång.
Tillsätt en nypa salt.
Låt alltid såsen vila minst 10 minuter, helst längre i kylen, så att den drar åt sig alla smaker!
Servera med valfritt tillbehör. Det är gott till det mesta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar