Receptet är inte mitt med ljuvligt och somrigt ändå!
20 St bullar:
Deg:
50 gram jäst för söta degar
100 gram margarin eller smör
3 dl mjölk
0,75 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
1 ägg
ca 10- 11 dl vetemjöl
Fyllning:
Nutella
Jordgubbssylt
1 ägg till pensling
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet eller smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Häll lite utav degvätskan över jästen i bunken och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten utav vätskan, sirap, salt, ägg och det mesta utav vetemjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lite. Dela upp degen i 20 delar och rulla varje del till en slät bulle.
Lägg bullarna i bullformar eller helst av allt i en muffinsplåt, då blir bullarna höga och fina.
Gör en grop i varje bulle och lägg i ca 0,5 tsk nutella och 0,5 tsk jordgubbssylt.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter. Pensla dem sedan med uppvispat ägg.
Grädda i ugnens mitt i ca 8 minuter.
Låt bullarna sedan svalna och sikta över florsockret!
Servera till sommarfikat ute i solen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar