Detta är hur gott som helst. Kommer inte riktigt ihåg var jag fick receptet ifrån, men det är inte mitt eget påhitt i alla fall... Tyvärr, så har jag ingen bild att locka med!
4 portioner:
4 stora kycklingfileer
4 skivor rökt skinka eller parmaskinka
1 liten knippe färsk salvia
Salt
Vitpeppar
Mjöl
1 morot
1 liten bit rotselleri
1 skivad palsternacka
1 liten skivad purjolök
1 burk krossade tomater
1 tärning hönsbuljong
Snitta kycklingfiléerna i mitten, men inte så att de delar sig!
Salta, peppra och vänd kycklingfiléerna i mjöl.
Lägg skinka och salvia i snitten.
Stek kycklingen så att den får färg och blir genomstekt.
Tärna grönsakerna i små bitar, stek tillsammans med kycklingen den sista minuten.
Tillsätt sedan 2 dl vatten, de krossade tomaterna och buljongtärningen.
Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
Krydda med salt, vitpeppar och en liten nypa socker.
Potatispuré:
20 medelstora potatisar
Lite mjölk och smör
Salt
Vitpeppar
Koka potatisen och gör sedan mos utav den och tillsätt mjölk, smör, salt och vitpeppar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar