Denna smörgåstårta gjorde mamma en gång. Det är inte hennes recept och inte heller mitt, men den var helt ljuvligt god och väldigt annorlunda alla andra smörgåstårtor jag någonsin har smakat på.
Den är lite finare och lite vuxnare!
Ca 10 portioner:
Fyllning 1:
3 st tomater
½ röd lök
125 g mozzarella
1 dl pesto
Skär tomaterna i småtärningar.
Hacka röd löken och skär mozzarellan i små tärningar.
Blanda samman med peston.
Fyllning 2:
100 g parmaskinka
40 g marinerade soltorkade tomater
200 g philadelphiaost
1 dl lätt creme fraiche
Strimla parmaskinkan och de soltorkade tomaterna.
Blanda med philadelphiaosten och lätt creme fraichen.
Fyllning 3:
125 g cantadouost med vitlök
100 g philadelphiaost
1 dl lätt creme fraiche
Blanda samman cantadouosten, philadelphiaosten och lätt creme fraichen.
Mellan lagren:
9 st landgångsbröd
Skär bort kanterna på brödet.
Lägg 3 skivor bredvid varandra.
Bred över den första fyllningen och täck med 3 skivor bröd.
Bred på nästa fyllning och täck med sista 3 bröden.
Bred den sista fyllningen på de översta brödskivorna.
Garnering:
3 dl creme fraiche, ej lätt
50 g parmaskinka
50 g salami, av bra kvalitet
15 st cocktailkapris
15 st svarta oliver
5 st soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl rucola
1 skivad citron
Vispa vanlig creme fraiche, bred och spritsa på kanterna.
Garnera med parmaskinka, salami, oliver, kapris, färsk basilika, soltorkade tomater, rucola och citronskivor.
Låt tårtan stå i kylen över natten, så att den blir saftig och god.
Garnera precis innan serveringen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar