(Bilden är lånad)
Ca 24 bitar:
Ca 7 dl skivade rabarber, går även bra att använda sig av valfria bär eller frukter. Det mesta är gott i dessa rutor!
3 ägg
3 dl socker
100 g margarin
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
Äkta vanlijsocker
Pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarberna i tunna skivor.
Vispa äggen och sockret pösigt.
Koka upp mjölk och margarinet. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.
Blanda samman mjöl och bakpulver, rör samman det med äggen och sockret. Tillsätt sedan mjölk och margarin blandningen.
Smöra och bröa en långpanna, ca 20x30 cm. Häll i hälften av smeten och strö sedan ut rabarber skivorna jämt över smeten. Pudra över lite vaniljsocker på rabarberna. Häll sedan på resterande utav smeten.
Strö till sist över pärlsockret.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
När kakan är färdig gräddad skär du den i rutor direkt i långpannan, servera den gärna varm! Går alldeles utmärkt att äta som den är eller med vaniljsås eller gräddglass!
Hoppas det ska smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar