Kategorier:

tisdag 11 oktober 2011

Coleslaw sallad!

Experimenterade lite med Coleslaw recept här hemma och till slut gjorde jag helt enkelt mitt eget. Här har du det, en fräsch Coleslaw sallad!
1 liter fint strimlad vitkål
1 stor eller 2 medelstora grovt rivna morötter.
½ fint hackad gul lök, testa även gärna att använda röd lök också, men ta då lite mindre utav den.

Dressing:
1,5 dl kesella lätt 1%
1 msk vitvins vinäger
1 tsk senap, gärna fransk
1,5 tsk hermesetas lättströ
1 tsk salt
1 tsk grov malen svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint och krama/ massera den mjuk.
Riv moroten/ morötterna grovt.
Fin hacka löken.

Blanda kesella, senap och kryddorna med löken i en skål och häll sedan röran över kålen och morötterna. Massera och vänd allt samman tills det är ordentligt blandat. lägg upp i en burk och ställ i kylen.

Ät helst salladen tidigast dagen efter då den hunnit mjukna ytterligare och dragit åt sig av alla smaker.

Salladen håller i ett par dagar i kylen. Hoppas den smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar