Kategorier:

måndag 10 oktober 2011

Besök på akutmottagningen igen då...!

Idag låg vår lilla tjej på golvet och lekte med sina leksaker, men hon måste ha hittat något annat på golvet. Vi vet inte vad det var, men hon satte något i halsen...

Hon började hosta och skrika hysteriskt, så vi gick in med henne till badrummet. Hon började spy upp en massa slem och så kom det lite blod i slemmet. Jag stoppade fingrarna i halsen på henne några gånger för att försöka få henne att spy upp det hon satt i halsen, men det funkade inte tyvärr...

Hon fortsatte att dreggla och spy upp slem och var väldigt ledsen, men lugnade sig till slut och faran verkade vara över.
Marre ringde sjukvårdsrådgivningen för säkerhets skull och de ville att vi skulle åka in med Hailey till akuten på en gång eftersom hon fortfarande verkade lite besvärad. De ville så klart se så att föremålet, som vi ännu inte vet vad det var satt kvar i matstrupen eller så...

Vi försökte ge lill tjejen vatten, men det ville hon inte ha. Verkade som att det gjorde ont att dricka och att det inte ville ner riktigt... kanske satt det något där ändå??

Vi kom till akutmottagningen och blev visade in i ett rum där de kollade Haileys syresättning och temp. Allt såg fint ut på den fronten, men de ville fortfarande röntga henne för att se att föremålet inte satt kvar eller att det var något farlig som hon hade stoppat i sig.

Vi väntade i alla evighet... kan det inte gå lite fortare när det gäller små barn kan man ju undra, men nej inte det inte... Phu, Hailey började bli väldigt otålig och trött, vilket betyder att vi hade en väldigt arg och ledsen tjej som alla stirrade irriterat på i väntrummet! Vi kan ju inte rå för att hon är arg, ledsen och uttråkad! Försök själv att säga till en nio månader gammal bebis att vara lugn och tyst, så ska ni få se att det inte alls är så lätt, så glo bäst fan ni vill!

Det satt en gammal dam i vänrummet tillsammans med oss som hela tiden kallade Hailey för lilla pojken, trots att vi sa att det var en tjej minst tusen gånger och sedan började hon kalla Marre för pappa!
Jo, det var så här att jag tog Hailey ifrån Marre för en stund och då blev Hailey väldigt kinkig, som om hon inte redan var det innan, men jag försökte få henne att sova... Dödsdömt!
Då slänger tanten ur sig att: -Jaha, det vaerkar vara en pappas lilla flicka. Ja, det är ju så pappor och deras små flickor... Sedan var hon självklart tvungen att upprepa det två hundra gånger och Marre blev bara rödare och rödare för varje gång... Men hon höll sig, tack gode gud för det!

Hailey fick i sig lite utav min hemmagjorda äpple och banankräm under besöket på akuten i alla fall, så nog hade föremålet tagit sig ner i magen i alla fall.

På röntgen bilderna såg de inget farligt och vi fick till vår lättand äntligen åka hem efter otaliga timmar, men blev tillsagda att komma tillbaka om hon skulle visa sig ha ont i magen eller svårt med avföringen. klart, att vi kommer då!

Väl hemma somna Hailey som en stock och vi slängde i oss lite mat. Tur att jag plockat fram färdiga matlådor till just idag, utan att veta att de skulle uppskattas så mycket som efter en hel dag utan mat! =)

Efter maten satte Marre sig ner för att sy och fixa lite med sina byxor. Hon verkar konstigt nog trivas vid symaskinen... =P
Själv ställde jag mig vid spisen och tillverkade en ny bamse sats med äpple och banankräm till Hailey som snällt satt vid min sida i sin matstol och tittade på.

Nu har Hailey äntligen somnat efter många om och men, så nu sitter vi här och tar det lugnt för första gången idag och bara njuter av stillheten och tystnaden... Ääääntligen!

En sak till som Hailey har börjat med förresten, hon vägrar dricka sin kvällsvälling om vi ger henne den. Hon kan minsann själv och ska då dricka den själv också. Där ser man, precis som sin mor, KAN SJÄLV!


Imorgon blir det ett möte, sen hem en liten stund för att senare åka hem till min mamma och ge henne sin kattmat som hon väntat på alldeles för länge enligt hennes katt... Sorry, Simba!
Vi ska även se till att palla äpplen hos Nilla medan vi ändå är i Bälgviken.
När vi sedan kommer hem ska Marre iväg och träna och jag och Hailey får en liten mys stund för oss själva... Fullbokad dag alltså! Woohoo!

Hörs imorgon! Godnatt alla glada där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar