Pizzasallad eller vitkålsallad kalla den vad du vill, men så här gör man den på mitt sätt i alla fall! Hoppas att du/ ni gillar mitt recept!
1 liter fint strimlad vitkål
½ fint strimlad röd paprika
Dressing:
3 msk varmt vatten
2,5 msk vitvins vinäger
1 msk rapsolja
1 krm salt
Ev. ½ tsk hermesetas lättströ för en lite sötare/ snällare smak.
1,5 msk italiensk salladskrydda
1 msk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen och massera/ krama den mjuk. Det är ett litet trick jag har för att få salladen så där mjuk och god som de har på pizzeriorna.
Strimla paprikan i smala strimlor och skär dem på mitten så att bitarna inte blir för långa.
Blanda samman dressingen och häll över våtkålen och paprikan, kramar och vända allt tillsammans till det är väl blandat med dressingen.
Sedan är det bara att lägga det i en burk och ställa i kylen.
Ät helst salladen först dagen efter du gjort den för då har den hunnit mjukna ytterligare och dragit åt sig alla smaker.
Salladen håller i ett par dagar i kylen! Bara att mumsa på alltså! =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar